Texel

huisje-zeezucht-golf
LEKKER UITWAAIEN OP

TEXEL

HET EILAND

huisje-zeezucht-golf

Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling.

De 7 gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden bezit Texel een enorme vogelrijkdom en bijzondere planten, en niet te vergeten net zoveel schapen als mensen.

Het Nationaal Park Duinen van Texel beslaat meer dan een kwart van het eiland. En ook in het midden van Texel en langs de Waddenzee liggen veel natuurgebieden. Daarnaast tref je overal op het eiland overblijfselen aan van de roerige geschiedenis van Texel. 

NATUUR

huisje-zeezucht-golf

Trek erop uit in de Texelse natuur! De natuur op en rond Texel is uniek. Nergens vind je op zo’n beperkte oppervlakte zoveel verschillende landschappen als op Texel. Een groot duingebied met veel variatie, een gemengd loof- en dennenbos, heide, uitgestrekte stranden, het wad en kwelders met bijzondere vegetatie. Maar ook weide- en akkergebied, glooiend terrein en polders. Dat alles is een ideaal leefgebied voor een groot aantal planten- en diersoorten, die soms alleen hier voorkomen. Nergens anders in Nederland kun je zoveel verschillende vogelsoorten zien. Dankzij die variatie in landschappen vinden ze hier allemaal hun eigen voedsel en broedgebied. En door de ligging van Texel komen trekvogels hier massaal aan om op krachten te komen tijdens hun wereldreis. Ontdek het zelf! Trek erop uit of ga op excursie.

 

HUREN

huisje-zeezucht-golf

We bieden “Zeezucht” ook aan voor de verhuur, met name in de vakantieperiodes.

We verhuren uitsluitend per week; dus nee, helaas geen weekendverhuur. De wisseldagen zijn de vrijdagen.

ACTIVITEITEN

huisje-zeezucht-golf
TREK ER OP UIT IN DE NATUUR

Gezellig fietsen met het hele gezin, wandelen door de uitgestrekte natuur of maak een wadlooptocht over de bodem van de Waddenzee met een natuurgids.

ACTIEF EN SPORTIEF OP HET EILAND

Wat dacht je van paardrijden, surfen, karten of een balletje slaan op de golfbaan. Voor de waaghalzen: maak een parachutesprong!

ONTDEK MOOIE VERHALEN

Geniet – ook met minder mooi weer- van mooie verhalen over zeehonden in Ecomare, jutterij in het Juttersmuseum en het zeemansleven in Kaap Skil. Of beklim de vuurtoren.

UITJES VOOR DE HELE FAMILIE

Je hoeft je eigenlijk nooit te vervelen met een zelfpluktuin, een bioscoop, zwembaden, schapenboerderijen, dagjes vissen met de garnalenkotter, huifkartochten, Solexverhuur etc etc

HEERLIJK TEXELS ETEN EN DRINKEN

Lekker uit eten? Dan kan op Texel! Het eiland heeft volop leuke restaurants, terrasjes en cafés. En vergeet niet langs de Texelse Bierbrouwerij te gaan!

EEN DAGJE EILANDHOPPEN

Mocht je genoeg hebben van Texel dan kun je een dagtocht naar Vlieland maken. Je maakt een prachtige vaartocht met De Vriendschap naar de overkant.